Har DU en god konsert du vil spille for barn og ungdom?

Da bør du melde den inn som programforslag til Marked for Musikk – så kanskje du er av de som står på scenen hos oss i oktober, med konsertarrangører fra hele landet som publikum! Vi er Norges største visningsarena for konserter rettet mot barn og ungdom.

Marked for Musikk 2023 går av stabelen 24.-26. oktober i Larvik, og musikere kan nå melde inn forslag til vårt program. Klikk her for å melde inn ditt programforslag. 

Til oss kommer hvert år konsertarrangører fra den kulturelle skolesekken, kulturhus og festivaler på jakt etter gode konserter for sine unge publikummere. Marked for Musikk arrangeres hvert år av Vestfold og Telemark fylkeskommune og Larvik kommune, med Kulturtanken som en tett samarbeidspartner.

Hvem bør søke om å spille på Marked for Musikk?

Alle typer konserter av høy kvalitet kan vises på Marked for Musikk, så lenge det er profesjonelle utøvere på scenen og konserten er relevant for et ungt publikum (0-18 år). Marked for musikk viser både ferdige produksjoner, og smakebiter av konserter som er under arbeid. Vi viser frem både norske og utenlandske konserter. Hvis du ønsker å nå ut med din produksjon til Den kulturelle skolesekken, kulturhus eller festivaler over hele landet, kan det være en god investering å bruke av din tid til å vise frem konserten for arrangørene på Marked for Musikk.

Hvordan foregår vurderingen av programforslagene?

Fra januar til juni vurderer programrådet flere hundre programforslag. Programrådets medlemmer rullerer, og representerer både utøverne og de ulike arrangørene (Den kulturelle skolesekken, kulturhus og festivaler). Samtlige programforslag blir vurdert, og diskuteres i rådets månedlige møter. I mai kan utøverne forvente å få tilbakemelding på om de tilbys plass eller ikke.  Les mer om programrådet her.

7 av 10 får spillejobb

Programrådet forventer stor pågang de neste månedene, og vi gleder oss til å se mange fine konserter for barn og ungdom! Vi er også veldig glade for å se at utøverne år etter år svarer i våre evalueringer at de har det bra når de er hos oss, og at de mener Marked for Musikk er en viktig arena. Ifølge evalueringene får omtrent 7 av 10 får spillejobb etter en konsertvisning på Marked for Musikk, og 100 % av utøverne sier at de vil anbefale andre å spille på Marked for Musikk.

I denne korte filmen kan du høre hva utøverne i Woodpeckers blokkfløytekvartett syntes om å spille på Marked for Musikk 2022, hvor de viste frem sin konsert Kvitrende klanger: