Siste programslipp før påmelding åpner

Mandag 22. august åpner vi for påmelding til Marked for Musikk 2022, og det er mange gode grunner til at du som er på jakt etter gode konserter for barn og ungdom bør melde deg på: Etter at selveste kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen har åpnet årets marked 25. oktober, kommer en fiolinist og en cellist inn på scenen. Forbered deg på unaturlige hendelser og lyder i rommet, som ser ut til å komme fra et maleri av Ludvig van Beethoven på veggen. Er det Beethovens spøkelse som spiller piano og tuller med dem? Det finner du ut i konserten Spøkelsestrioen.

Dagprogrammet på tirsdag, før det blir tid til SPA eller mingling i baren på Farris Bad, avsluttes med SPOT ON! for barn. SPOT ON! er vår scene hvor profesjonelle musikere får presentere smakebiter fra nye musikkproduksjoner eller produksjoner i arbeid. En av konsertene du får se her er Mandarinsaft – med fengende rytmer, gitarriff og flerstemt sang. Mandarinsaft har vært aktiv på den norske barnemusikkscenen i en årrekke, har gitt ut fem plater og spilt nærmere tusen konserter! På SPOT ON!-scenen står også Folk i farta, som gjennom sin konsert vil vise hvordan musikkens bruksmåter har fellestrekk over hele kloden, og hvordan vi kan snakke sammen gjennom musikk på tvers av landegrenser og kulturer.

Torsdag 27. oktober kan vi love en eksplosiv start på markedets siste dag, med det splitter nye rocketeateret Fra småby til Wembley (bildet). Konserten handler om et ungt band som vil opp og frem, og vi følger fem gutter gjennom oppturer og nedturer, vennskap, jantelov, konflikter og det overhengende spørsmålet: Skal de satse på musikken?

 

Hele programmet for Marked for Musikk 2022 finner du her (enkelte programposter er ikke klare ennå)