Møt ungdommene som er med på å arrangere Marked for Musikk

På Norges visningsarena og møteplass for konserter rettet mot barn og ungdom, synes vi det er helt naturlig at de unge selv også blir involvert i arrangementet. Derfor har vi hvert år med oss mange barn og ungdommer i ulike roller under Marked for Musikk. For at de skal være best mulig forberedt, arrangerer vi kurs for flere av de i forkant av arrangementet. Denne uken var elever fra Mellomhagen ungdomsskole med på kulturvertkurs i Larvik, hvor de ble coachet og fikk øvet seg på rollene de skal ha under Marked for Musikk om en knapp måneds tid.

 

Elever fra Mellomhagen ungdomsskole øver på å stå på scenen foran publikum, sammen med dramatiker og visesanger Igor Dunderovic. (foto: Frank Tindvik)

De 15 elevene som deltok på kurset, har valgfag sal og scene – og er med på Marked for Musikk som en del av opplæringen. De skal bidra i ulike roller, blant annet som kulturverter – hvor de introduserer konserter, ivaretar utøvere og deltakere, og rigger utstyr. Andre skal bidra med å lage video til Marked for Musikk sine kanaler i sosiale medier, eller anmelde konserter på nettsiden ungestemmer.no. I tillegg deltar også yngre barn fra barnehage og småtrinnene under Marked for Musikk, som elevpublikum og «musikkantenner» – og har som oppgave å fortelle de voksne deltakerne sine ærlige meninger om det de har sett og hørt.

 

På kulturvertkurset tirsdag øvet elevene seg blant annet seg på å improvisere, og ble gitt ulike utfordringer og oppgaver. (foto: Frank Tindvik)

Prosjektleder for Marked for Musikk, Natasha Peevor-Johnson fra Vestfold og Telemark fylkeskommune, forteller at samarbeidet med skolene i Larvik og elevenes bidrag er viktig for arrangementet.

– Elevene er med på å løfte hele arrangementet. Kulturvertkurset er viktig for å forberede de på oppgavene de skal ha, både for at de selv får en god opplevelse med læring og mestring, og for at utøverne og deltakerne skal bli godt ivaretatt. De viste stort engasjement under tirsdagens kurs, og vi gleder oss til å ha de med på laget når det virkelig gjelder 25. – 27. oktober.

Om knappe fire uker er konsertarrangører fra Norge samlet i Larvik, og skal finne konserter til sine kulturhus, festivaler eller kulturelle skolesekker. Enten du er tilsted eller ikke under årets Marked for Musikk, anbefaler vi deg å følge oss på Facebook og Instagram under arrangementet. Her vil det nemlig bli mye forskjellig innhold, blant annet laget av noen av våre unge kulturverter. Denne filmen laget de helt selv fra tirsdagens kulturvertkurs: