CONFESS: Produsentforum del 1

Årets program ble kraftig endret da YAMsession ble bestemt utsatt til 2021, grunnet koronaviruset. Men programposten «Produsentforum» synes vi var så interessant at vi ikke så noen grunn til å utsette den.

Bli med på konsertproduksjon!
Produsentforum er  kort forklart «live konsertproduksjon». På tirsdagen får vi oppleve en konsert med det iranske bandet Confess. Konserten er ikke enda produsert eller tilpasset en ung målgruppe. To erfarne musikkprodusenter samarbeider med musikerne om å utvikle produksjonen tilpasset en ung målgruppe. Resultatet av deres jobb får vi se torsdag etter lunsj.

Har du ikke mulighet til å få med deg begge seansene under Marked for Musikk vil våre deltagere få tilgang til opptak fra begge.

Hvem er produsentforum relevant for?
Produsentforum er en lærerik seanse for alle som jobber med performativ kunst, spesielt for de som jobber med å utvikle nye produksjoner. Ved å oppleve første og siste konsert og få innblikk på hvilke grep og forandringer som er gjort underveis, får man se hvordan man kan utvikle en musikkproduksjon. Deltakerne oppfordres til å komme med sine innspill og refleksjoner i samtaler etter visningene.

Visningen på torsdag vil være relevant for alle som leter etter produksjoner for ungdom.

CONFESS – ET IRANSK METALLBAND
Er opprinnelig et metalband fra Teheran, Iran. Bandet har spilt sammen i 10 år, og utgitt 2 album, en EP og flere singler. I november 2015 ble to av musikerne, Nikan og Arash, arrestert under anklager om blasfemi og statsfiendelig virksomhet. Nikan ble dømt til 12 år i fengsel og 74 piskeslag, men klarte å rømme landet. Nikan er nå bosatt i Harstad og er en del av fribyprosjektet ICORN. En stund senere ble det også mulig for Arash å komme til Norge. Siden resten av bandet er i Iran, er de erstattet av norske musikere.

Confess ønsker å nå ut til ungdom med sin musikk og sine tekster, og planlegger en DKS-turne’ i Troms, våren 2021.

Medvirkende:
Nikan Khosravi – vokal/gitar
Arash Ilkhani – tangenter/dj
Roger Tunheim Jakobsen – trommer
Steffen Normark – gitar
Edvard Sundquist – bass 

Kontakt:
Nikan Khosravi
Tlf 465 90 225
nikansiyanorkhosravi@yahoo.com

 

Produsenter: 

Gine Heien   
Gine Heien er utdannet sanger og har varierte frilansoppdrag innen dans, scenekunst og musikk. Gine er ansatt som musikkprodusent for barn&unge i Rogaland fylkeskommune, og har også gjort flere spennende prosjekter som produsent for Interkultur, Drammen. Flere av Gines produksjoner er tidligere vist på Marked for Musikk, som Sløtface, En spurv og en diva og Tøfl. 

 

David Chocron
David Chocron er en komponist og videokunstner med bred erfaring innen musikk, teater og multimedia. David var en periode produsent for Rikskonsertene, og produserte bl.a. Awesomnia, Selfie, Slottet i sanden og Ungdoms OL 2016 på Lillehammer. David bidro med regi/videokunst til produksjonen Planetene med Marinemusikken, som vant YAMwards 2016, og til Klangen av klima, men Oslo filharmoniske orkester, som er nominert til årets YAMAwards. 

 

Moderator: Morten Brenne
Morten Brenne er fagansvarlig for musikk i Kulturtanken. Han har bred erfaring fra feltet, som utøvende musiker og skolekonsertprodusen

Arrangør av produsentforum: Kulturtanken i samarbeid med Marked for Musikk