DEN FRIE KUNSTEN – en panelsamtale

I forbindelse med konserten med Confess, et straffedømt Iransk band, stiller vi spørsmålet:
Hvordan står det til med den frie kunsten i Europa? Hvor fri er egentlig kunsten her i landet? Og hvordan står det til med ytringsfriheten i vårt eget felt?  

Det er en økende tendens til at kunst sensureres og at myndigheter straffeforfølger kunstnere. Musikerne er den mest utsatte gruppa. Den internasjonale organisasjonen Freemuse mener at det ikke er noen grunn til å lene seg tilbake og tro at brudd på kunstneres ytringsfrihet ikke kan skje i Norge. Vi tar en liten titt på Europa og zoomer inn på Norge og vår egen bransje.

Moderator: Marte Bjerke
Marte Bjerke gjorde en glimrende jobb som moderator på fjorårets Marked for Musikk, og var et selvfølgelig førstevalg til denne seansen. Marte er utdanna musiker, og konstituert redaktør for bladet Musikkultur. Hun har et særlig engasjement for, og har skrevet mye om kunstnerisk ytringsfrihet.

 

I panelet:

Mia Habib
er dansekunstner med et internasjonalt nedslagsfelt. Hun jobber i skjæringspunktet mellom scenekunst, utstilling, publikasjon, foredrag, mentorvirksomhet og kuratering.

Jan Lothe Eriksen
er initiativtaker bak og daglig leder i Safemuse – en forening som jobber for kunstnerisk ytringsfrihet, og for å skape trygge arbeidsmuligheter for forfulgte og truede kunstnere, gjennom residensopphold eller ulike prosjekt.

Amund Sjølie Sveen
er kunstner, musiker og skribent. Han er kjent for sine aksjonistiske verk, og er ikke redd for å skape debatt og provosere med sin kunst.

Ådne Sekkelsten
er daglig leder i Scenekunstbruket, gründer og direktør for Kloden Teater i Oslo og initiativtager til Musikkbruket. Han har lang fartstid i ulike lederroller i norsk kulturliv.

 

Velkommen til spennende og viktig samtale! Bladet Musikkultur er medarrangør av denne panelsamtalen.

 

PANELSAMTALEN STREAMES PÅ VÅR FACEBOOK-SIDE:

DEN FRIE KUNSTEN – en panelsamtale!I forbindelse med konserten med Confess, et straffedømt Iransk band, stiller vi…

Posted by Marked for Musikk on Monday, October 19, 2020