Når kultur skal bygge en ny by -Bodø2024- (foredrag)

I 2024 går Norge inn i den stilige rekken av Europeiske kulturhovedsteder, med Bodø og Nordland som vertskap.

Henrik Sand Dagfinrud leder programarbeidet i Bodø2024, og var også skribent og programansvarlig for den flerårige søknadsprosessen om å bli kulturhovedstad.

Henrik forteller oss litt om hvorfor Europeisk kulturhovedstad er viktig, hva som er målet, og litt om veien fra en temmelig hårete ide til virkelighet.

Henrik har bakgrunn som sanger, og har de siste årene vært med og utviklet det profesjonelle vokalensemblet Vocal art i Bodø. Henrik spilte faktisk også her på Marked for Musikk i arrangementets spede begynnelse, med konserten «Musikk på tvers».

🎤I 2024 er Marked for Musikk en del av programmet til Bodø2024, og blir for første gang i historien arrangert et annet sted enn i Larvik, nemlig i Bodø! Marked for Musikk vil fortsatt hovedsakelig være visninger av gode konserter for barn og unge, men det vil utvides med blant annet internasjonale forestillinger, mer faglig innhold, program fra Bodø 2024, og en god tøtsj av Nord-Norge. Alle er herved invitert til Nordland og Bodø! Hold av 16.- 19. september 2024🌞

Les mer om Bodø2024 her

Henrik Sand Dagfinrud ser mot kamera