– Et etterlengtet tilbud for musikerne

Under årets Marked for Musikk/YAMsession arrangeres for første gang Fagdøgn for musikere. Fagdøgnet gir et knippe utvalgte musikere muligheten til å se og evaluere gode nasjonale og internasjonale produksjoner, delta på skreddersydde seminarer og møte dyktige bransjekollegaer.

Et etterlengtet tilbud

Målet med nysatsingen er å inspirere og gi kunnskap til musikerne slik at flere har lyst til å lage gode konsertproduksjoner for de yngste publikummerne i fremtiden. Musikere som ønsker å delta kunne søke om plass i perioden juni-august, og Marit Stokkenes ved Musikkontoret ØKS kan fortelle om stor interesse.

– Allerede første dag begynte det å tikke inn søknader, og interesserte musikere tok kontakt for mer informasjon. Flere ga tydelig uttrykk for at dette var et tilbud de hadde ventet på.

Årets fagdøgn gjennomføres som et pilotprosjekt, men håpet er tilbudet skal bli fast under Marked for Musikk.

-Det er ingen tvil om at et tilbud som fagdøgnet er etterlengtet. Mange musikere jobber store deler av tiden alene og savner noen å kunne sparre med, eller arenaer der de kan møtes og få hjelp til å utvikle seg videre. I fremtiden ønsker vi å utvide fagdøgnet og gjøre det til et fast, årlig arrangement, sier Linda Gjersøe Helseth, programansvarlig for Marked for Musikk.

Musikere fra mange sjangre

De ti musikerne som har blitt valgt ut til å delta har variert bakgrunn og kommer fra ulike sjangere. Her er både pop, klassisk, rock og folkemusikk representert, og deltakerne kommer fra ulike deler av landet. Noen har jobbet med konserter for barn og unge tidligere, mens andre er etablerte musikere som ønsker å jobbe med dette publikummet for første gang.

-På grunn av smittevernsbegrensningene har vi kun mulighet til å gi plass til ti musikere i år, men vi er veldig fornøyde med at vi har fått en gruppe deltakere som har såpass variert bakgrunn og dermed kan lære av hverandres perspektiver og erfaringer også. Det lover godt for fremtidens konserttilbud for unge rundt i hele landet, sier Stokkenes.

Fagdøgn for Musikere arrangeres av Marked for Musikk, ØKS – Østafjelske kompetansesenter for musikk, CREO, Kulturtanken- NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfattere). er samarbeidspartner.

Les mer om Fagdøgn for musikere her