Programslipp Marked for Musikk 2019

Sommeren er her og vi kan med glede røpe fem produksjoner som kommer til årets arrangement! Påmeldingen åpner 19. august og programmet slippes som helhet da. I år feirer Marked for Musikk 10 år, og vi byr på flere spennende programposter i tillegg til visninger av årets utvalgte konserter. Vi gleder oss til å dele dem med deg, så følg med!

Hold av 22.-24 oktober, følg med på Facebook-siden vår og ha en fantastisk fin sommer!

 

1997 – FOREVER

Utøvere:
Carl Chr. Lein Størmer – vokal og gitar
Ariel Joshua Sivertsen – bass og vokal
Ottar Tøllefsen – trommer

Verdens første og eneste snowboardfilm som kun vises LIVE med bandet The 1997 (bildet over) – en eksplosiv audiovisuell odyssé. 1997 FOREVER er en snowboardfilm regissert av Carl Christian Lein Størmer og utgir seg for å fortelle den sanne historien om hvordan de nordnorske legendene Stian Tapani Gundersen, Daniel Mikkelsen, Roy Olsen, Stian Skjærvik, Ronny Olsen m.fl kom tilbake for å fullføre filmen som angivelig ble påbegynt en gang på slutten av 90-tallet. Filmen vises med live soundtrack fra bandet 1997.

Målgruppe: 12-18 år

 

 

Fløytemannen (Tyskland/Ungarn)

Utøver: Gabor Vosteen – blokkfløyte

Fra fjorårets YAMsession i Spania har vi hentet hjem en publikumsvinner: With music ranging from Bach, Mozart, Paganini and the 21st century. The Fluteman Show is a comedy concert show created and performed by Gabor Vosteen. A comedian and flutist, Vosteen has created a solo program in which he unites music, poetry and comedy. His trademark is the unique playing on several recorders simultaneously, which earned him the name «The Fluteman». In The Fluteman Show Gabor rises to his vision to save the world with the most considerable instrument of humankind and uses stunning facets of the recorder never heard or seen before

 

 

Opphav – livet, havet og kjærligheta

Utøvere:
Louisa Danielsson – gitar
Ingvild Austgulen – vokal

Opphav er kjent for sitt engasjement i nord-norsk kultur. Klimapolitiske spørsmål, fiskeripolitikk og likestilling er høyt opp på deres agenda ved siden av tema som selvelsk, selvmord og homofili. Duoen har blitt kjent for sine nære, engasjerende og egenartede konserter. De gjør en salig blanding av slampoesi og akustisk hip hop og mikser det hele med et hint av eldre feskarlåter og visesanger fra nord. Musikalsk har dette prosjektet referanser til visemusikk satt i en moderne kontekst og utforming. Målet med denne produksjonen er å aktualisere viktige tema som kan være vanskelige å forholde seg til, men som alle blir konfrontert med i løpet av ungdomstiden.

Målgruppe: 10-20 år

 

 

Sousou & Maher – made of music

Utøvere:
Sousou Cissoko
Maher Cissoko

Sousou og Maher vokste begge opp blandt musikere og det var interessen og kjærligheten til den vestafrikanske koraen (luttliknende harpe, der kroppen er lagd av en kalebass med hud spent over) som brakte dem sammen. En viktig retningslinje for troubadourkulturen – som kora er en del av – er bevaring av den musikalske arven gjennom musikernes kontinuerlige søk etter nye måter. For Sousou & Maher Cissoko betyr dette å vise frem koraen i kombinasjon med sjelfulle sang med rytmisk energi og innflytelse fra reggae, mbalax, folk, sjel og jazz.  Etter arv fra Cissoko-familien av vestafrikanske griots, gir sangene en viktig melding om å komme sammen og skape lenker i stedet for grenser mellom land og mennesker. Dette er understreket av duoen synger på fem forskjellige språk!

Målgruppe: 13-15 år

 

 

Markedet for Scenekunst presenterer: Tractor Circus

Utøvere:
Linn Holm
Elona Planman
Mari Dahl Stoknes
Tamar Ohana Goksøyr

Tractor Circus låner traktorer, låver, seilbåter og havner og gir en usedvanlig forestilling tilbake. Denne gangen blir det gamle industriverkstedet, Sliperiet, spillestedet under denne visningen. Tractor Circus Project består av fire artister: tre sirkusartister som utfolder seg innen forskjellige sirkusdisipliner, og en musiker med et hjerte av punk, men med en sterk forbindelse til svensk visesangtradisjon.  Med en teleskoptruck og to gamle varebiler skaper de sin mobile scene. De bor i sine vans og er ofte på reisefot. Tractor Circus’ forestilling viser både utfordringene og gledene et omreisende liv kan by på. Det ‘frie livet’ skildres gjennom tekster, sang, humor og akrobatikk. Publikum får ta del i en annerledes hverdag der nære relasjoner, ulike drømmer og behov står i fokus. I dag er de største og varierte kulturtilbudene ofte forbeholdt de større byene. Ofte er målet å nå ut til flest mulig både på scenen og gjennom den digitale verden. Tractor Circus ønsker å bringe små, intime forestillinger ut til distriktene.

Målgruppe: 7-100 år