UNDER NORDLYSET (SPOT ON!)

“Under Nordlyset” er en konsert med musikk, sang, joik og små historier fra Sápmi – landet der samene bor. Og et innblikk i verdenen til artisten Elin Kåven – som er mer enn gjennomsnittet fascinert av naturvesen, og Jungle Svonni – en samisk “noaidi” (sjaman), som har levd mesteparten av sitt liv som reingjeter og på jakt og fiske.

Elin Kåven er samisk sanger og låtskriver fra Karasjok. Hun har utgitt tre soloalbum de siste ti årene, og er blitt kjent i sin egen sjanger “Arktisk folk pop”. Hun har turnért i tolv forskjellige land, og vært finalist i flere musikkonkurranser i inn- og utland og vært nominert til musikkpris i Tyskland. I 2017 var hun med i Melodi Grand Prix med bandet “Elin & The Woods”. Der endte de på tredjeplass med låta “First Step in faith/ Oadjebasvuhtii”. Hun er sterkt knyttet til naturen og fikk kallenavnet “Den arktiske alven” for hennes engasjement innenfor det mytologiske, og har siden da vært en påminner om vår gamle tro og kulturarv.

Medvirkende:
Elin Kåven (vokal, joik)
Jungle Svonni (joik)
Espen Wensaas (cittern, vokal)
Martin Svendsen Ulvin (perkusjon)

Målgruppe: 6-18 år (musikken og sangene lik for alle aldersgrupper, men historiene/snakkingen mellom låtene tilpasses aldersgruppa)
Turnetype: Skoler, kulturhus, festivaler og litteraturhus/bibliotek

Kontakt og mer informasjon
Elin Kåven
+47 932 87 364
elinkaaven@gmail.com

www.elinkaaven.no