PANELSAMTALE MED NOE Å BITE I: KONSERTER FOR BARN OG UNGE, ET FELT I UTFORBAKKE?

Se opptak av panelsamtalen her 

Det finnes ingen nasjonal aktør som tar ansvar for musikkproduksjoner for barn og unge. Det produseres færre konserter og kvalitetssikringen er ymse. Hvordan sikrer vi at det produseres gode konserter for barn og unge i framtida? Og hvem er egentlig produsentene i dag? Resultatene fra en kartlegging av produksjonsmiljøene i Norge er bakgrunn for denne panelsamtalen. Det åpnes for innspill og spørsmål fra salen.

Moderator: Marte Bjerke er utdanna musiker, og jobber som journalist i bladet Musikkultur. Hun har et særlig engasjement for, og har skrevet mye om, DKS og musikkproduksjoner for barn og unge.

PANELET:

Johan Egdetveit
er frilansmusiker, komponist, tekstforfatter og produsent. Han har spilt for barn og unge i over 20 år, og har særlig engasjert seg for musikk i barnehagen. Han ble nominert til Spellemannprisen for barneplata «Skakke sanger», og i år ble han kåret til «Årets barnas by-kunstner» i Sandnes.

Mari Haugen
er programsjef for barnesatsingen i Asker kulturhus, (det eneste kulturhuset i landet som har barn og unge som hovedsatsningsområde!), og prosjektleder for Barnas verdensdager i Asker. Mari har bred erfaring fra arrangørfeltet, og et stort engasjement for barn og ungdom.

Kjell Moberg
er teaterregissør, dramaturg og pedagog. Er kunstnerisk leder for NIE theatre, og underviser på DAMU i Praha, ved NORD Universitet, og Staatliche Hochschule fur Music und Darstellende Kunst i Stuttgart. Leder Creative Europe-prosjektet, Theatre European Engagement Network (TEEN), for Scenekunstbruket, og er kunstnerisk leder for Kloden.

Linda Gjersøe Helseth
er musikkprodusent i Vestfold fylkeskommune, med erfaring fra DKS, utøverfeltet, festival og internasjonalt arbeid. Linda leder programrådet til Marked for Musikk, og har i løpet av de siste årene opplevd mange hundre musikkproduksjoner. Programrådets betraktninger er utgangspunktet for dagens panelsamtale.