ENGLAND BROOKS (SPOT ON!)

England Brooks og John-Kåre Hansen er to jazzmusikere med hjerte for musikken og for formidling. England Brooks bruker å si ”- I’m not a singer, I’m a storyteller”. Hun er begge deler. Med sin dype, sjelfulle stemme har hun begeistret lytterne om det er på jazzklubb, konserthus eller på NRKs Beat For Beat. Overalt hvor hun synger gjør hun inntrykk.

England Brooks er født og oppvokst i Los Angeles, California. For 14 år siden gjorde hun Bodø til sitt nye hjemsted. Nord-Norge er betraktelig kaldere og langt mindre enn Los Angeles. Men menneskene er varme om hjertet og har bidratt sterkt til at England Brooks har fått sin musikalske kraft forsterket i sitt nye hjemland. Sammen med jazzgitaristen John-Kåre Hansen får vi høre Englands historie blandet med intuitivt samspill med mye lek og improvisasjon – og mye humor.

På engelsk og litt norsk forteller England Brooks om hvor viktig musikk har vært i hennes liv og om hvordan hun har tilpasset seg et nytt land som innvandrer hit til Norge. Hun forteller om hennes lange reise og om savn og lengsel til de der hjemme. Men Brooks har skrevet låter om sin forelskelse i sitt nye hjemland og om hvordan musikken har lært henne å tenke positivt. Under konserten får publikum være med å synge litt og det er også mulighet å stille spørsmål og snakke med artistene. Det blir svingende jazztoner av melodisk karakter samt mye humor og glimt i øyet i møte med de to jazzmusikerne.

Medvirkende:
England Brooks (vokal)
John-Kåre Hansen (gitar)

Målgruppe: 13-15 år

Oppdragstype: Skoler, kulturhus, festivaler og litteraturhus/bibliotek

Kontakt
John-Kåre Hansen
+47 905 21 161
johnkarehansen@gmail.com

https://www.facebook.com/EBOJAZZ/